В периода 11  - 13 ноември в град София се

...
В периода 11  - 13 ноември в град София се
Коментари Харесай

Д-р Манев участва в първата Национална конференция по ваксин...

В интервала 11  - 13 ноември в град София се състоя първата Национална конференция по ваксинопредотвратими болести, в която взе участие  директорът на РЗИ Пазарджик – доктор Борис Манев.  

Срещата бе проведена по самодейност на Фондация Астра Форум, взаимно с Министерството на здравеопазването и представителствата на УНИЦЕФ и СЗО в България.  

Целта на тази научна среща бе да се организира професионален теоретичен спор, фокусиран главно върху нуждата и опциите за предотвратяване на хората от всички възрасти от ваксинопредотвратими болести, с цел да се подобрят качеството и продължителността на живота, в името на устойчивото развиване на обществото със способите на науката.

Събитието бе ориентирано към общопрактикуващи лекари, педиатри, неонатолози, инфекционисти, епидемиолози, микробиoлози, имунолози, специализанти, докторанти и студенти по медицина. 

Темите, които бяха наранени на конференцията бяха: Епидемиология и публично здраве, Регулаторни въпроси свързани с ваксинопрофилактиката; Ваксини, прилагани в детска възраст; Етиология, клиника, диагностика, лекуване и характерна профилактика на грип; Менингококови  и пневмококови инфекции; Морбили, паротит, рубеола, варицела и вариола; Полиомиелит; Туберкулоза; covid-19; Човешки папилома вирус и други

Анализирани бяха проблемите и рисковете произлизащи от спад при общия имунизационен обсег, разисквани бяха задания свързани с повишението му, една от които избор на подобаващи информационни тактики и основаването на умения за използване на наложителните имунизации. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР